Kantbanken

Wij beschikken over zes kantbanken. Onze sterkste kantbank is de Trumpf Trubend 5230-kantbank, ook wel de ‘Rolls Royce’ onder de kantbanken genoemd. Het is een veelzijdige buigmachine.

Voordelen van deze machine zijn bovendien maximale precisie en hoge asdynamiek. De technische gegevens van deze kantbank beschrijven de maximale kantcapaciteit van GS Metaal. Deze kantbank beschikt over een maximale kracht van 230 ton. De maximale lengte welke deze kantbank kan bewerken is 4000 mm. De matrijsverschuiving zorgt ervoor, dat ook speciale toepassingen zoals felsen snel uitgevoerd kunnen worden. Vanwege een snelle gereedschapswissel, en omdat de machine dankzij  de achteraanslag met 6 assen heel flexibel is, kunnen snel verschillende vormen gebogen worden en is de machine heel geschikt voor zowel enkel productie als serieproductie.

De 4-cilinder-aandrijftechniek (in plaats van 2 cilinder) reduceert de doorbuiging van de drukbalk en vergroot de vlakke constructie voor een grote vrije ruimte voor de afkanting. Samen met het CNC-bestuurde bombeersysteem vormt ze de basis voor een precies buigresultaat.

Kantbanken

Onderstaand vindt u nogmaals een samenvatting van de belangrijkste technische gegevens van onze kantbanken:

Kantbanken

  • 4 kantbanken (2x Trumpf / 2x Safan)
  • Twee Trumpf TruBend kantbanken
  • Kanten t/m 230 ton
  • Lengte 4000 mm
  • Hoogte max. 410 mm