Een van onze stappen naar een efficiëntere werkomgeving zijn de anti-vermoeidheidsmatten. In het kader van onze ‘Lean’ doelstellingen, kwam dit hulpmiddel ter sprake. Een idee, ingebracht door onze eigen medewerkers. De moeite waard om dit zelf in de werkplaats uit te proberen, toch? Sinds enige tijd werken een aantal van onze medewerkers nu op deze anti-vermoeidheidsmatten. Het resultaat? Dat lees je in ons artikel op onze website!

Anti vermoeidheidsmatten, duurzame investering voor meer werkplezier
Hoe het werkt?

Lange tijd op een harde ondergrond staan, kan verschillende problemen bij medewerkers veroorzaken. Spieren worden samengetrokken en hierdoor wordt de doorbloeding minder. Met als gevolg, pijnlijke spieren en gewrichten.

Anti vermoeidheidsmatten zijn bedacht en geproduceerd om het lichaam op een natuurlijke en onwaarneembare manier te laten bewegen, waardoor de kuit- en beenspieren worden gestimuleerd. De matten stimuleren de doorbloeding en daardoor kunnen vermoeidheidsverschijnselen worden voorkomen.

Lean doelstelling
Met de introductie van onze Lean doelstellingen binnen onze organisatie is er veel binnen GS Metaal veranderd. Ons uitgangspunt is het slimmer gaan werken. Binnen onze organisatie is er dan ook volop aandacht voor verbetervoorstellen. Onze medewerkers brengen zelf ideeën in om hun werk slimmer, sneller of beter te doen.

Praktische verbeterpunten
Een van de verbeterpunten is het aanschaffen van anti vermoeidheidsmatten. Een idee ingebracht door onze medewerkers zelf. Het gebruik van de matten wordt als zeer positief ervaren. Een goed voorbeeld waarbij we medewerkers betrekken bij het slimmer werken binnen ons bedrijf. Duurzame inzetbaarheid door hogere medewerkerstevredenheid versterkt het werkplezier.

Start Lean methode
In 2018 zijn we met GS Metaal gestart met de transitie naar een digitale fabriek om onze eigen efficiency en effectiviteit te verhogen. GS Metaal is een Experience Center geworden; een plek waar de metaalindustrie kan zien en ervaren hoe de transitie naar digitalisering en industrie 4.0 tot stand komt. Voordat we zijn gestart met de uiteindelijke digitaliseringsprocessen en omslag, zijn we ons gaan richten op het Lean-traject. Voordat er software is geïmplementeerd, hebben we eerst de bewerkingsprocessen geoptimaliseerd. Nieuwe software en hardware implementeren heeft alleen zin als de eigen processen Lean zijn gemaakt en gestandaardiseerd zijn.