Vorige week hebben een aantal collega’s van ons – onder leiding van Axoom – een Lean workshop gevolgd.  Met behulp van lego bouwstenen gingen ze aan de slag met het logistieke proces binnen GS Metaal om nog effectiever en efficiënter naar de bedrijfsprocessen te kijken.

"<yoastmark

Experience Center
GS Metaal ondergaat een digitale transformatie. Een traject dat GS Metaal samen met Trumpf is gestart. De digitale transformatie doorlopen we om de efficiency en effectiviteit te verhogen, met als eerste stap het optimaliseren van onze eigen bedrijfsprocessen. Digitaliseren, in feite een digital twin maken van je complete proces, heeft pas zin als het proces volgens afgesproken standaarden wordt uitgevoerd. Implementatie van software is pas zinvol als de eigen processen eerst lean zijn gemaakt en gestandaardiseerd. Het idee van het Experience Center Smart Factory bij GS Metaal ontstond in een gesprek dat Jan van de Maat vorig jaar had met Menko Eisma, managing director van Trumpf Nederland. ‘GS is een typisch middelgroot metaalbedrijf dat met een paar machines hard werkt aan een grote diversiteit aan metaalproducten. Dergelijke ondernemers praten veel over digitalisering van hun processen. Ze zien daar ook het nut van in, maar weten niet goed welke eerste stap ze moeten zetten om tot een smart factory te komen. De smart factory die de komende twee jaar bij GS Metaal gestalte krijgt, fungeert als showcase’, aldus Eisma.

Wat is Lean?
Lean is een strategie waarbij de manier van werken en alles en iedereen zich in de onderneming richt op het creëren van waarde voor de klant. Met andere woorden: door kleine veranderingen in de organisatie kunnen we verspillingen minimaliseren, kwaliteit verbeteren, doorlooptijden verkorten en uiteindelijk de kosten verlagen. De basis van de Lean filosofie ligt bij Toyota. De werkplaats-chef bedacht dat alleen bedrijfsprocessen waar de klant voor wil betalen of processtappen waar een klant op wil wachten nuttig zijn. Alle overige activiteiten zijn verspillingen en daardoor dus  overbodig. Met dit denkbeeld legde hij de kiem voor het Toyota Production System. Het Toyota Production System en de Toyota Way zijn de fundamenten van Lean. Het begrip Lean werd geïntroduceerd door de Amerikanen James P. Womack en Daniel Jones van het Massachusetts Institute of Technology, die de Toyota productiewijze beschreven.

Wilt u meer weten over de digitale transformatie van GS Metaal? Klik dan hier