Almi Machinefabriek

Almi over GS-Metaal

“Door onze lange historie met GS-Metaal weten we wat we aan elkaar hebben. Almi verwerkt dagelijks plaatdelen en het hebben van een betrouwbare flexibele leverancier met kennis van zaken is van groot belang. Naast flexibiliteit staat goede communicatie en constante kwaliteit bij onze inkoop hoog in het vaandel. GS-Metaal levert ons verschillende gekante plaatdelen voor onze pijpuitslijpers en voor deelsamenstellingen in onze toelevering.”

Gerben Bracket (inkoper bij Almi Machinefabriek)

Almi

Almi Machinefabriek

Al jaren hebben wij een goede relatie met ALMI Machinefabriek. Dit bedrijf staat wereldwijd bekend als producent van  steenknippers, pijpuitklinkers en pijpuitslijpers.

Almi Pijpuitslijpers

De onderstaande afbeeldingen laten de pijpuitslijpers en pijpuitklinkers van Almi zien. Voor deze producten produceert GS Metaal diverse onderdelen door middel van lasersnijden, kanten en lassen.

Pijpuitslijper

Pijpuitslijper

Pijpuitslijper

De buizenlaser van Almi Machinefabriek

Wij kunnen productieprocessen aan ALMI Machinefabriek uitbesteden en op basis daarvan een nog breder takenpakket voor u verzorgen. Het bedrijf beschikt over een 2,5 D buizenlaser van Adige. (ADIGE LT 652 Buizenlaser) Deze geavanceerde lasersnijmachine is in staat verschillende geprofileerde kokers en buizen volledig automatisch te voorzien van gaten, sleuven en/of gecompliceerd gevormde openingen. De gatten kunnen zowel vierkant of rechthoekig als ook platovaal of rond zijn. Onderstaand vindt u de technische mogelijkheden van de buizenlaser.

De buizenlaser kan de volgende profielen bewerken:

  • Rond: 12 tot 130 mm
  • Vierkant: 12×12 tot 100×100 mm
  • Rechthoekig: 12×12 tot 120×70 mm
  • Plat-ovaal: 12×12 tot 120×70 mm

De buizenlaser kan de volgende materialen snijden:

  • Staal  t/m 8 mm
  • RVS t/m 4 mm
  • Aluminium t/m 3mm

Lasertube

Vervolgens kunnen de buizen exact op de gewenste lengte afgekort worden. De diverse profielen kunnen tot maximaal 6,5 meter geladen worden en de uiteindelijke maximale productlengte bedraagt 4,5 meter. De machines worden gekenmerkt door een grote flexibiliteit en korte omsteltijden. De volgende afbeeldingen geven u een indruk wat wij allemaal met de buizenlaser van Almi Machinefabriek voor u kunnen verzorgen.

Gelaseerd

Stap 1: De buis wordt gelaseerd.

Gelaseerd

Stap 2: De buis wordt gebogen.