Arnold Hofmeijer, directeur GS Metaal uit Vriezenveen, en Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie, verruilen op vrijdagochtend 30 november van functie. Om in de praktijk te ervaren hoe het is om ondernemer of gedeputeerde te zijn. En om economische ideeën met elkaar uit te wisselen.

Ondernemers hebben duidelijke ideeën over een optimaal ondernemersklimaat en provincie Overijssel wil haar economische beleid daarop afstemmen. Daarvoor is al veel in gang gezet en zijn mooie resultaten bereikt. Maar het kan altijd beter en de praktijk is de beste leerschool.

Het idee om van functie te ruilen ontstond tijdens de Technische Industriële Vakbeurs (TIV) in Hardenberg. Dat is hét jaarlijkse vakevent voor de slimme maakindustrie in Noord- en Oost-Nederland.

Wederzijds begrip

Arnold Hofmeijer; “Ondernemers en provincie hebben elkaar hard nodig. Kennis van elkaars posities en wederzijds begrip is een zeer belangrijke voorwaarde. Als gedeputeerde Economie ga ik op het Provinciehuis aan de slag met het vraagstuk hoe wij de regionale Overijsselse economie en het MKB verder kunnen versterken. In die rol ga ik ook op werkbezoek bij Altrex klimmaterialen in Zwolle”.

Tandje meer

Eddy van Hijum: “Hoewel mijn collega’s en ikzelf veel met ondernemers in contact staan, kan het altijd een tandje meer. Bedrijfsbezoeken en stages geven een goed beeld van de dagelijkse praktijk bij een onderneming. Maar om te wisselen van functie is een nieuwe ervaring waar ik veel van ga leren. Zo mag ik mij buigen over de toekomstplannen en de strategie van GS Metaal. Ik heb er zin in!”

GS Metaal

GS Metaal BV is een innovatief metaalbewerkingsbedrijf in Vriezenveen. Het bedrijf wil een volgende stap maken richting een smart factory. Het doel is om winstgevend en financieel gezond te blijven. En een goede werkomgeving te handhaven met een hoog niveau van automatisering, digitalisering en data analyse. Daarvoor is een andere manier van werken noodzakelijk dan traditioneel gangbaar in de sector. GS Metaal wil met het opzetten van een Smart Factory Experience & Innovation Center (SFEIC) voor de Oost-Nederlandse machinebouw en maakindustrie een doorbraak forceren door krachten te bundelen op het gebied van digitalisering van productieprocessen.

Starten, groeien en innoveren

Provincie Overijssel werkt nauw samen met het bedrijfsleven, het onderwijs en gemeenten aan het meest optimale ondernemersklimaat. Zodat ondernemers kunnen starten, groeien en innoveren. Denk daarbij aan effectieve regelgeving, financiële ondersteuningsmogelijkheden, professionele dienstverlening, optimale vestigingslocaties, het bij elkaar brengen van de juiste partijen, lobby voor de ondernemersbelangen in Den Haag en Brussel.