Eerste fase opbouw smart factory GS Metaal afgerond

Smart factory; eerste fase van de opbouw van het Experience Center bij GS Metaal is inmiddels afgerond. Een mooi resultaat!

WIJ BEWIJZEN DAT EEN BESTAAND MKB-BEDRIJF KAN DIGITALISEREN

Wederom een artikel in het metaalmagazine Link. Dit keer deel twee van de drieluik over GS Metaal. Klik op de link hieronder om het gehele artikel te lezen.

Het kantoor waarin het interview plaatsvindt, was er nog niet toen GS Metaal anderhalf jaar geleden de aftrap gaf voor de serie in dit blad over de transformatie naar een smart factory. Een open ruimte met veel glas, grenzend aan een zaal waar regelmatig groepen worden ontvangen. Onlangs nog de landenmanagers van Trumpf, belangrijke partner in de transformatie van het bedrijf. En, vertelt directeur en medeaandeelhouder Arnold Hofmeijer, ook concullega’s – die verteld werd hoe het proces verloopt, wat goed is gegaan en ook wat niet.

Door de digitalisering gaat nu heel veel in een keer goed, conform de doelstelling.

In 2018 stond GS Metaal, het Vriezenveense metaalbedrijf nog helemaal aan de start van het veranderingsproces. In deze tussentijd is er al veel veranderd. Eerst de introductie van het optimaliseren van de interne processen, in het kader van LEAN. Daarna kon er pas software worden geimplementeerd. Duidelijke afspraken en ook het nakomen van de gemaakte afspraken. Zo werkt iedere afdeling, zowel in de productie als op kantoor, met een dagelijkse ‘dagstart’: een korte meeting waarin de teamleden bespreken wat er die dag gedaan moet worden. In het artikel van het Link magazine leest u meer over het verandertraject binnen onze organisatie.

Meer weten over het GS Experience Center en de smart factory? Kijk dan voor meer informatie op onze webpagina www.gsmetaal.nl/experience-center.

Aanmelden voor een bezoek? Stuur dan een email naar: contact@gsmetaal.nl