Vanaf nu kunnen we bij GS Metaal ook tekeningen op onze tablets raadplegen. Een geweldige mijlpaal! Stapels papier en printwerk zijn nu écht verleden tijd. Een mooie stap in ons project.

 

De papierloze fabriek

Smart industry, Industry 4.0, Lean Manufacturing: de digitale fabriek. GS Metaal streeft naar een fabriek zonder papier. Het doel van deze automatiseringprocessen is om machines met elkaar te koppelen en hierdoor de productieprocessen te optimaliseren. Deze optimalisatie creëert nieuwe kansen in de waardeketen, doordat er efficiënter en sneller gewerkt kan worden binnen ons plaatwerkbedrijf. Door de inzet van nieuwe software en technologieën, kunnen doorlooptijden worden verkort en kunnen wij als plaatbewerkingsbedrijf onze leverbetrouwbaarheid verhogen. Wij streven naar een papierloze fabriek, door een slimmere aanpak van onze werkvloerprocessen.

GS Metaal zet een grote stap richting smart industry 4.0
Al onze gesneden plaatwerk-onderdelen hebben een identificatiesticker,  voorzien van een barcode en een QR-code. Hiermee kunnen de onderdelen snel en eenvoudig in ons plaatwerkbedrijf worden geïdentificeerd. Met de tablet worden de barcodes gescand, zodat onze medewerkers over actuele informatie van de order beschikt. Deze digitale order is voorzien van de juiste werktekening. De tekening kan op de tablet worden geopend en alle up-to-date informatie met betrekking tot de order is beschikbaar.  Het zoeken naar de juiste tekeningen in een dikke ordermap is hierdoor verleden tijd.

De voordelen van een papierloze onderneming binnen de plaatbewerking

  • up-to-date tekeningen
  • snellere doorlooptijden; geen printwerk en geen zoekwerk naar de juiste tekening
  • verhoging productie
  • kwaliteitsverhoging; minder kans op fouten
  • duurzaam, reduceren van papier

Digitale informatiestromen
Papieren informatiestromen worden steeds vaker vervangen door digitale informatiestromen. Als we kijken naar interne processen, dan is er veel mogelijk op het gebied van digitalisering. Planning, werkvoorbereiding, tekeningen, werkinstructies, etc. Papierloos worden, zodat de bedrijfsprocessen efficiënter en effectiever kunnen worden georganiseerd.