Met lasersnijden gaat er een laserstraal door het metalen materiaal heen. Bijvoorbeeld bij de metalen rvs, aluminium of staal. Het is een bewerkingstechniek waarmee metalen materialen en onderdelen, met behulp van een laser op maat en in de juiste vorm kunnen worden gesneden. Met behulp van onze Trumpf lasersnijmachines zijn wij in staat om zonder problemen complexe vormen in het metaal te snijden. Wij beschikken over de volgende lasersnijmachines;

Fiber lasersnijder, bereik 3.000 x 1.500 met een vermogen van 4kW
CO2 lasersnijder, Trumpf TruLaser 3030 – 6kW met BrightLine technologie voor gladde snijkanten

Met de enorme intensiteit van een laserstraal kan het materiaal worden gesneden. Hierdoor smelt en verdampt het metaal onder de laser door de plaatselijke hitte van de laserstraal. De lichtbundel van de laser is slechts een millimeter breed, waardoor er een dunne en nauwkeurige gleuf kan worden gemaakt in het materiaal. Lasersnijders worden veelal gebruikt voor het snijden van metalen plaatmateriaal.

Staal tot 20 mm dikte
RVS tot 15 mm dikte
Aluminium tot 12 mm dikte

Is lasersnijden duur?

De kosten van het lasersnijden worden mede bepaald door soort, vorm en de dikte van het plaatmateriaal. Daarnaast is ook de tijd die nodig is voor het nesten en de uiteindelijke snij-tijd van de machine hierin bepalend. In de meeste gevallen is lasersnijden vaak goedkoper dan andere processen waarbij er eerst een model of mal gemaakt moeten worden.

Lasersnijden metaal

Voordeel van het lasersnijden is dat er complexe vormen kunnen worden gesneden. Met behulp van de computer en programma’s worden de – complexe – vormen voorgeprogrammeerd. Binnen een paar minuten kan een lasersnijmachine een complexe vorm uit plaatstaal maken. Door de nauwkeurigheid van de machines ontstaat er nauwelijks materiaalverlies.

Het programma maakt vooraf een berekening van het aantal platen en de hoeveelheid vormen die maximaal uit een plaat kunnen worden gehaald. Dit wordt ook wel het nesten genoemd.

Waarvoor gebruiken we lasersnijden?

Je kunt hierbij denken aan; industriële toepassingen, (winkel)inrichtingen, machine onderdelen, technische onderdelen, prototypes, etc. Alle vormen (2D) zijn mogelijk. Tevens beschikt een van onze lasersnijmachines over een speciale functie waarmee de onderdelen een nette en braamvrije snijrand hebben na het lasersnijden.

Grote series zijn zeer geschikt voor het lasersnijden. Maar ook als het gaat om kleinere series, eenvoudige of gecompliceerde vormen bent u bij ons aan het juiste adres.

Lasersnijmachine Trumpf

Is het mogelijk om een sample of voorbeeld te maken van mijn product?

Neem voor meer informatie en de mogelijkheden contact op met onze verkoopafdeling om de mogelijkheden voor een sample of voorbeeld te bespreken. Ook voor overige vragen kunt u terecht bij onze verkoop via telefoon: +31 (0)546 562270 of klik op onderstaande button om rechtstreeks contact op te nemen.

CONTACT