zetten

Plaatwerk

Op zoek naar een geschikte partij voor uw plaatwerk? Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie. Wij gaan graag met u in gesprek om uw wensen en onze mogelijkheden te bespreken.

Direct online een offerte opvragen?

Wat is zetten?

Bij zetten wordt de plaat vastgezet in een verstelbare klem die bestaat uit een verstelbare bovenbalk en een vaste onderbalk. De bovenbalk vormt het bovendeel van de bek en de onderbak het onderste deel. Doordat de platen bij een zetbank worden ingeklemd in een bek neemt deze vorm van plaatbewerken meer tijd in beslag dan het vervormen van een plaat op een kantbank. Hierdoor kan met een kantbank meer en sneller geproduceerd worden dan met een zetbank. Bij een kantbank kan de metaalbewerker zelf de plaat vasthouden of kan de plaat worden begeleid met een hefsysteem.

Kanten

Kanten is het buigen van metaal. Hierdoor ontstaan hoeken en gebogen delen. Het doel van kanten is het beperken van het aantal metalen onderdelen. Door gebruik te maken van deze techniek zorgt u voor dichting van hoeken en zijdes. Daarnaast scheelt het in de montage. Er zijn geen of minder schroeven en bouten nodig om de metalen delen aan elkaar te houden. Dan is het natuurlijk ook logisch dat de stevigheid van het materiaal zeer goed is. Denkt u maar eens aan de stevigheid van een metalen bak. Of de strakke afwerking en degelijke uitstraling van een machine. Bij het kanten kan met hoge precisie worden gewerkt. Bij GS Metaal beschikken we over een Trubend 5230 kantbank van Trumpf. Dit wordt ook wel de Rolls Royce onder de kantbanken genoemd. Het is bij ons mogelijk om te kanten tot en met 230 ton. De maximale lengte en breedte is 4000 mm bij 410 mm.

Wat doet GS Metaal nog meer naast zetten / kanten?

We noemen u graag in een kort overzicht de mogelijkheden in metaalbewerking die GS Metaal te bieden heeft:

  • Lasersnijden
  • Walsen
  • Slijpen en frezen
  • Draaien
  • Lassen

We hebben de beschikking over de juiste machines om uw opdracht optimaal uit te kunnen voeren. Vraag gerust na welke mogelijkheden wij in uw situatie kunnen bieden.